HUR VÄLJER MAN RÄTT STORLEK PÅ SNOWBOARDBOOTS?

Storleken på snowboardbootsen anges enligt MONDO POINT-skalan. I denna artikel får du information om vad denna skala egentligen innebär och hur du mäter fotlängden för det rätta valet.

Ställ dig med ryggen mot väggen, skjut hälen mot väggen och mät fotens längd i cm noggrant (från hälen till tårna). Avrunda storleken till närmaste 0,5 cm. (till exempel 26.3 = 26.5, 28.7 = 29 eller 26.8 = 27.0) Kom ihåg att om du oftast använder tjocka strumpor kan du lägga till ytterligare 1 - 1,5 cm.

Naturligtvis kan du ta del av denna tabell över internationella storlekar nedan.

 

SNÖRNINGSSYSTEM FÖR SNOWBOARDBOOTS 

Klassisk snörning
Detta är ett enkelt snörningssystem (precis som för vanliga skor). Detta snörningssystem för snowboardboots är beprövat. Det klassiska snörningsystemet har en nackdel, nämligen att det långa och inte särskilt bekväma skaftet.

BOA-system
Istället för snörning har skorna ett fäste på vilken en stålkabel enkelt lindas som drar åt bootsen ordentligt. Detta snörningssystem är mycket enkelt, snabbt och bekvämt att använda. Det är pålitligt och beprövat.

QUICK FIT-system
en snörningsmekanism som är känd för att dra åt och anpssa sulan. Detta snörningssystem är snabbt och enkelt, tack vare det är det möjligt att dra åt bootsen snabbt och enkelt.